Kursta ilk öğrendiklerimden olan bu nefis böreği bugün 3. defa denedim. Hem kolay ve hem de yapımı bence keyifli olan "Pazılı Kiş" i siz pazıdan farklı iç malzemelerle de (sucuk-sosis-peynir gibi) yapabilirsiniz. Hep bu değişiklikleri yapmak istediğim halde bunları bugüne kadar hiç deneyemedim.
Bu gün yaptığımı Sevgili eşim, ablam ve Oğuz yediler. Çok beğendiklerini söylediler ama artık bilemem.....
Avrupa ve Amerikan mutfaklarında yapılan ve daha çok pizza'yı andıran bu böreğin tarifi şöyle..
MALZEMELER:
Hamuru:
  • 125 gr. Margarin
  • 1 Adet Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Su
  • 2 Bardak + 3/4 Bardak Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Tuz
  • 150 gr. Kaşar peyniri
İçi:
  • 1 Demet Pazı
  • 1 Büyük Soğan
  • 3 Tahta Kaşık Sıvı Yağ
  • 2 Diş Sarmasık (İstenirse)
  • Tuz
  • Kırmızı Pul Biber, Karabiber
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarini elinizle yumuşatın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edip iyice harmanlayın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu bu malzemelere yavaş yavaş iyice yedirin. Önce parça parça olan bu hamur sonra toplanlanacaktır. 5 dakika kadar yoğurun. (Fazla yoğurursanız hamur yumuşar) Üzerine bir örtü örterek 10-15 dakika dinlendirin. Hamuru merdena ile tepsinizin büyüklüğünde açın. Tepsinizi sıvı yağ ile yağlayın ve unlayın. Hamuru tepsiye yayın ama kenarlarını biraz yüksekçe tutun ki içine malzemelerinizi rahatlıkla koyabilesiniz.
175 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Çıkartıp üzerine iç malzemelerinizi yayın. Sonra tekrar fırına koyun ve pişmesine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini serpin. Tekrar fırına koyun. Kaşarlar nar gibi kızarınca çıkartıp servis tabağına koyun. Sıcak servis yapın
İçinin hazırlanması:
Yıkanmış ve sapları alınmış pazı yapraklarını ince kıyın. Yemeklik doğranmış soğanı yağ ile ocakta soğanlar yanmadan kavurun. Küçük doğranmış Sarmasıkları ilave edip biraz daha kavurun. Pazıları ve tuzu ilave edin. Suyunu çekip biraz da pişince ocağı kapatıp kırmızı biber ve karabiber ilave edin.
Haydi afiyet olsun......


This entry was posted on 23:57 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.